Şoförlerde güvenli çalışma standartlarına uymak için, yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almaları yasal yükümlülüktür. Trafik kazalarının olumsuz etkilerinin azaltılması ancak toplumda güvenlik kültürünün aşılanması ve artırılmasına yönelik çalışmalarla sonuç verecektir.
Şoförlerde Güvenli Çalışma
İstatistikler de gösteriyor ki karayolunda şoförlerin güvenliği için daha çok çaba gösterilmesi, gerçekçi adımlar atılması gerekmektedir. Bu önlemler, şoförlerin ve karayolu taşımacılığı sektörünün; iş güvenliğini sağlamak için atılacak adımların sadece birkaçıdır. İş güvenliği, sadece şoförlerin değil, aynı zamanda sektörde faaliyet gösteren tüm paydaşların ortak çabalarıyla sağlanabilir. Bu nedenle, sektördeki paydaşlar arasında etkili iş birliği ve iletişim büyük önem taşır.
Risk faktörlerinin fazla olması kişinin kaza yapma ihtimalini artıracaktır ki trafik kazaları sorunu dünyada da acil ve kapsamlı önlemler alınması gereken bir konudur. Yol güvenliğinin sağlanabilmesi için kamu kurumlarının, özel sektörün, sivil toplum örgütlerinin dâhil edildiği çalışmalar, projeler ya da kampanyalarla görev paylaşımı yapılarak sorumluluğun ülke genelinde bütüncül bir yaklaşımla sahiplenilmesi gerekmektedir.
Açıklama: Kursa başlamak için “KURSA BAŞLA” veya “EĞİTİMİ ÜZERİNE AL” ikonuna tıklamanız gerekir. Her dersin sonunda mutlaka “BU DERSİ TAMAMLA” butonuna basarak, diğer derse/konuya/sınava geçmelisiniz.
Sınavı başarıyla geçtiyseniz “BAŞARI BELGENİZİ” oluşturabilmeniz için “KURSU BİTİR” butonuna basmanız gerekir. Sık sorulan sorulardan kurslarla ilgili bilgilendirmelere ulaşabilirsiniz.
Eğitim Özellikleri
- Ders: 3
- Sınav: 3
- Süre: 90 Dakika
- Yetenek Seviyesi: Uzmanlık
- Dil: Türkçe
- Öğrenci: 0
- Sertifika: Var
- Değerlendirme: NİG Akademi